About

Zovem se Milica Mirković i najviše volim da kuvam, jedem i putujem!

Kuvanje sam slučajno otkrila, posmatrajaći članove moje bliže familije, kako sa uživanjem i strašću pripremaju hranu.

To su tradicionalni recepti ali sa ličnim pečatom. Ne robujem formi i sklona sam improvizaciji. Volim da eksperimentišem i to često ne uspe iz prvog puta. Pa šta ako je malo prepečeno?! Iz moje kuhinje ne izlaze, na oko, savršena jela. Bitno mi je da ukus ”razbija”.

Moji glavni degustator je moj ”dragi”, od milošte zvan ”giros darling”. Mislim da je svako objašnjenje suvišno… Tako ga zovem i mi činimo jednu malu porodicu.

Pored dragog, u mojim pričama će se naći moji mama, tata, maćeha, braća, sestre, babe, dede, tetke i druga mnogobrojna familija. Najmanje pet kuća smatram svojim domom. Najstarija sam od šestoro dece i svi smo veliki gurmani.

Svako jelo ima priču i često ću pominjati ljude kod kojih sam jelo probala ili kako je recept nastao. Jer to je suština hrane, da se vezuje za ljude i događaje. Jer ukusi su ono što ostaje u sećanju i šta pamtimo.

Ono što drugi doživljavaju kao obavezu, meni je opuštanje. Kuhinju doživljavam kao najbolji SPA centar a kuvanje kao najlepši relaksirajući tretman. Jer mi nema većeg zadovoljstva, nego pogled nakon prvog zaloga i onog: ”mmmmmmmmmmmmmm…” koje dolazi od onoga ko jede moje jelo. To je to, to je prava stvar!

Muzika za moje uši je, kad se meso spusti na roštilj i kada lubenica puca dok se raseca nožem.

Dugo mi je trebalo da  pokrenem svoj food blog. Zahvaljujući ljudima iz moje okoline, koji su prinuđeni da slušaju kako samo o hrani pričam a i da probaju ono što spremim, blog je oživeo!

Nadam se da će se posetioci ovog bloga osećati ”kao kod kuće” i da će prepoznati moju ljubav i pasioniranost prema hrani. I da će im detaljna objašnjenja, fotografije, kratki klipovi i saveti biti od koristi.

Uživajte!

Vaša Micaprasica

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s